Anti-statisk foranstaltninger

De mere alvorlige fare for statisk elektricitet er eksplosion og brand. Elektrostatisk sikkerhedsbeskyttelse er derfor hovedsagelig til beskyttelse af eksplosioner og brande. Disse foranstaltninger er også effektiv til at forhindre elektrostatisk chok og forebygge statisk elektricitet påvirker produktionen.

1. miljørisiko kontrol

En af betingelserne i hvilken statisk elektricitet forårsager en eksplosion og brand er tilstedeværelsen af en eksplosiv blanding. For at undgå faren for statisk elektricitet, kan der træffes foranstaltninger til at kontrollere eksplosion og brand fare for miljøet af erstatter den brandfarlige medium, at reducere koncentrationen af en eksplosiv blanding, og oxidant indhold.

2. proceskontrol

For at lette udsivning af statisk elektricitet, kan en ledende redskab anvendes; for at mindske risikoen for gnist decharge og induktion oplader, en ledende redskab at have en modstand af omkring 107 til 109 kan Ω bruges.

3. jordforbindelse

Grundstødning rolle er primært at fjerne statisk elektricitet på dirigenten. Metal dirigenten skal være jordforbundet direkte. For at forhindre gnist decharge, hullet hvor gnist decharge kan forekomme forbundet og jordet. I princippet, bør anti-statisk jordforbindelse modstand ikke overstige lMΩ; for metal dirigenter, til hjælp for påvisning, grundstødning modstand bør ikke overstige 100Ω ~ l000Ω. For high-isoleringsmaterialer, der genererer og samle statisk elektricitet, bør de være jordet gennem en modstand af 106Ω eller lidt større.

4. befugtning

For at forhindre en stor mængde af elektrificering, skal relative luftfugtigheden være over 50%; for at forbedre effekten af at reducere statisk elektricitet, bør relative luftfugtigheden øges til 65% til 70%. Metoden for befugtning er ikke egnet til at forhindre statisk elektricitet på isolatorer i høj temperatur miljøer.

5. antistatiske tilsætningsstof

Antistatisk tilsætningsstoffer er kemiske agenser. Efter den antistatiske tilsætningsstoffet føjes til høj-isoleringsmaterialet, som er let at generere statisk elektricitet, volumen resistivitet eller overflade resistivitet af materialet kan sænkes til at fremskynde udsivning af statisk elektricitet og fjerne den fare for statisk elektricitet.

6. elektrostatisk neutralizer

Elektrostatisk neutralizers er også kendt som statisk eliminators. Elektrostatisk neutralizers er enheder, der genererer elektroner og ioner. På grund af generation af elektroner og ioner, er den elektrostatiske opladning på materialet neutraliseret af den modsatte afgift, hvorved man undgår faren for statisk elektricitet. Elektrostatisk neutralizers bruges primært til at fjerne statisk elektricitet på ikke-ledere.

7. styrke elektrostatisk sikkerhedsstyring

Statisk sikkerhedsstyring omfatter udvikling af relaterede elektrostatisk sikkerhed opererer procedurer, udvikling af elektrostatisk sikkerhedsindikatorer, elektrostatiske sikkerhed uddannelse og elektrostatiske registrering ledelse.