Årsager og forholdsregler ved overdreven transformatorens jordmodstand

Årsager til overdreven transformatorens jordmodstand

(1) Jordforbindelsesapparatets materiale er ikke kvalificeret. Jordforbindelseslegemet er ikke indbygget korrekt, installationsprocessen er ikke kvalificeret, forbindelsen mellem jordforbindelseslegemet og jordforbindelsesledningen er løs, jorden er for tør, og andre grunde kan forårsage, at jordforbindelsesmodstanden er for stor.

(2) På grund af utilstrækkelig forståelse af betydningen af ​​transformatorens jordforbindelse, er valget af det neutrale lednings tværsnitsareal for lille eller på grund af ødelæggelse af eksterne kræfter, tyveri af jordforbindelsesledningen osv. , kan forårsage, at jordforbindelsestråden brydes, eller at modstandsværdien for jordforbindelsesmodstanden er for stor.

Forholdsregler for at forhindre overdreven jordmodstand hos transformeren

(1) Strenge byggeprocesser og standardisere indlejring af jordforbindelse. Jordforbindelsesindretningen er generelt lavet af materialer, såsom stålrør, vinkelstål, fladstål og stålstrenge. Den nedgravede dybde bør ikke være mindre end 0,5 ~ 0,8 m. Konstruktionen af ​​jordforbindelsesindretningen skal generelt udføres på samme tid som fundamentkonstruktionen. De specifikke krav er som følger.

① Jordfordybningens dybde skal imødekomme designkravene, generelt 0,5 ~ 0,8 m, og agerjordet skal lægges under dyrkningsdybden. Bredden af ​​forankringsrillen er generelt 0,3 ~ 0,4 m, og alt affald i rillen, der påvirker kontakten mellem jordforbindelseslegemet og jorden, skal fjernes.

② Specifikationerne for stålrøret og dybden af ​​gennemtrængning i jorden skal opfylde designkravene. Jordforbindelsesorganet skal køres lodret ned i jorden og fastgøres for at undgå at øge gadenes modstand. I bjergrige områder og områder med høj jordresistivitet skal du bruge rørformede jordforbindelsesanordninger så lidt som muligt og bruge overfladegravede jordforbindelsesindretninger.

③ Jordforbindelseslederen skal lægges langs stangen og så kort og lige som muligt for at reducere dens slagreaktans. Den nedjusterende leder er fastgjort på tårnet med et understøtningsorgan. Den lige linie afstand mellem understøtningselementerne er normalt 1,0 ~ 1,5 m, og drejedelen er 0,1 m. Elektriker' s hus
④ Bortset fra det frakoblede sted, der er reserveret til måling af modstandsværdien for jordforbindelse, skal jordforbindelse ikke have andre samlinger. Forbindelsen af ​​jordforbindelsesenheden skal sikre forbindelsen mellem kontakterne, alt ved svejsning. Forbindelsen mellem jordingslederen og det frakoblede sted, der er reserveret til måling af jordstandsmodstanden, skal boltes, og forbindelsesboltene skal galvaniseres for at forhindre rust.
⑤ Når jordforbindelseslegemet er lagt, skal jorden genfyldes, og sten og andet affald, der påvirker kontakten mellem jordingskroppen og jorden, bør ikke begraves.

(2) Vælg en passende position på transformerens neutrale linje og jord transformatorens neutrale linje på flere punkter. På denne måde, når transformerens neutrale linje frakobles på et bestemt punkt, kan den neutrale linjestrøm stadig vende tilbage til transformatorens neutrale punkt gennem jorden på grund af flere jordforbindelsespunkter. Potentialet for den neutrale linje er altid nul, og spændingen for hver fasebelastning er altid normal fasespænding.

(3) Installer beskyttelsesværdien for reststrøm bag brugerens energimåler. Når brugeren har installeret beskytteren, hvis jordingsmodstanden for transformerens jordingspunkt er for stor, vil jordpotentialet ikke længere være nul. På dette tidspunkt vil en strøm strømme ind i transformatorens jordingspunkt gennem beskytteren og jorden. Denne strøm vil forårsage Beskytteren arbejder på at afskære jordpunktet og forhindre stigning i jordpotentialet. Derudover, efter installation af en beskytter, når en person rører ved faselinjen, vil beskytteren også handle og derved sikre personlig sikkerhed.