Forskel mellem DC-modstandsspænding, måling af isolationsmodstand og AC-modstandsspændingstest

Målingen af en isolators DC lækage strøm er stort set det samme som at måle isoleringsmodstanden.

Forskellen er, at spændingen i DC-højspændingsgenerator-lækage-test generelt er højere end spændingen i isolationsmodstands-testeren og kan justeres vilkårligt, men isoleringsmodstands-testeren er ikke. Derfor er det mere effektivt end isoleringsmodstandsforsøgeren til at finde mangler og kan være følsom. Reflekterer revner i porcelænsisolering, indre fugtighed i sandwichisolering og lokale løse brud, forringelse af isoleringsolien og karbonisering af isoleringen.
Selvom metoden til DC-højspændingsgenerator tåler spændingstest og måling af lækstrøm er inkonsekvent, er deres funktioner forskellige. Førstnævnte bruges til at teste isoleringens isolationsstyrke, og sidstnævnte bruges til at kontrollere isoleringstilstanden. Testspændingen er relativt lav. Derfor har DC-modstandsspænding en mere speciel betydning for at finde nogle lokale defekter og er i øjeblikket meget anvendt i forebyggende test af højspændingsmotorer, kabler og kondensatorer. På samme tid har den følgende egenskaber sammenlignet med vekselforsyningstest for vekselstrøm:
1. Testudstyret er let og lille. For kabellinjer, hvis en AC-modstandsspændingstest udføres, vil kondensatorstrømmen pr. Kilometer nå flere ampere, og der kræves et testudstyr med større kapacitet. Når en DC-højspændingsgenerator bruges til en DC-modstandsspændingstest, er det kun isolationslekkestrømmen, der skal leveres efter stabilisering (op til et milliamp-niveau).
2. kan måle lækstrøm på samme tid, DC højspændingsgenerator DC modstår spændingstest, mens den intensiveres, ved at måle lækstrømmen, mere reflekterer koncentrationsdefekterne i isoleringen.
3. Isolationsskadene er små, og DC-højspændingsgeneratoren har mindre skade på isolering af testgenstanden. Når den DC-påførte spænding er så høj, at der forekommer en delvis udladning i luftspalten, vil det antielektriske felt, der er induceret af belastningen genereret af udledningen, forårsage feltstyrken i luftgabet og derved undertrykke den delvise afladningsproces i luftgabet. Hvis højspændingstesttransformatoren bruges til AC-modstandsspændingstest, fordi spændingen konstant ændrer retning, såsom luftspaltudladning, vil der ske en delvis udladning i hver halvbølge, denne udledning fremmer ofte nedbrydning og ældning af det organiske isoleringsmateriale Forringelse, hvilket reducerer dets isoleringsydelse, så de lokale defekter gradvis udvides.