Gaskromatografisk detekteringskrav for opløste gasser i transformerolie

1. Prøveudtagningskrav

 

1.1 Olieprøven skal være repræsentativ for udstyrets kropsolie og bør undgå prøvetagning i det døde hjørne, hvor oliekredsløbet er utilstrækkeligt. Det skal generelt samples fra prøveudtagningsventilen i bunden af enheden. I særlige tilfælde kan der tages prøver på forskellige prøveudtagningssteder.

 

1.2 Prøvetagningsprocessen kræver fuld tætning, det vil sige at prøveudtagningsmetoden er pålidelig, hverken opløsning af den opløste gas i olien eller blanding af luften (den resterende luft i prøveudtagningen skal drænes), og der må ikke genereres luftbobler i olien under drift.

 

1.3 Prøveudtagning skal udføres på en solskinsdag. Efter prøveudtagning skal sprøjtekernen bevæge sig frit for at undgå dannelse af et negativt trykhulrum.

 

1.4 Olieprøven skal opbevares i mørke og analyseres så hurtigt som muligt. Olieprøven må ikke opbevares i mere end 4 dage.

 

2. Instrumentkrav

 

2.1 Konstant temperatur timing oscillator: frem og tilbagegående oscillationsfrekvens 275 gange / min ± 5 gange / min, amplitude 35mm ± 3mm, temperatur kontrol nøjagtighed ± 0.3 ° C, timing nøjagtighed ± 2min.

 

2.2 Gaskromatograf: Detektionsfølsomheden skal opfylde mindste detekteringskoncentrationen af opløste gasser i olien.

 

2.3 Container til olieprøve: Olieprøven skal tages med en glassprøjte, der har bestået tæthedsinspektionstesten. Når sprøjten er fyldt med olie, kan kerne glide frit i henhold til ændring af olievolumen med temperatur, så det indre og ydre tryk er afbalanceret.

 

3. Personale krav

 

Personale, der udfører påvisning af opløste gasser i transformerolie, skal have følgende betingelser:

 

3.1 Kendskab til grundprincippet og diagnostisk analyse metode til opløst gas detektion i olie.

 

3.2 Forstå arbejdsprincippet, tekniske parametre og ydeevne af gaschromatografen, og master gaschromatografens driftsmetode.

 

3.3 Forstå de strukturelle egenskaber, arbejdsprincippet, driftsbetingelserne for det oliefyldte udstyr og de grundlæggende faktorer, der forårsager udstyrsfejl.

 

3.4 Kendskab til disse retningslinjer, modtaget træning i opløst gasdetekteringsteknologi i olie.

 

3.5 Har visse erhvervserfaring på stedet, som er bekendt med og overholder de relevante sikkerhedsforskrifter for kraftproduktion og arbejdsplads.

微信图片_20181031091600