Fare for overdreven jordbestandighed

(1) Modstandsværdien af ​​jordingsmodstanden for transformatorens jordledning er for stor. For eksempel, hvis lavspændingsfaselinien er beskadiget og jordet (for eksempel er L1-faselinjen jordet), vil en strøm strømme gennem transformerens jordledning, og L1 fasespændingen tilføjes jorden. Og jordmodstand, jo større er modstandsværdien for jordmodstanden, jo større er den opdelte spænding på jordmodstanden. På dette tidspunkt, hvis nogen ved et uheld berører jordens eller neutrale ledning på transformeren og transformatorskallen, vil den menneskelige krop danne en parallel forbindelse med jordmodstanden, så vil den spænding, der påføres den menneskelige krop, forårsage elektrisk stød på den menneskelige krop .

(2) Når den neutrale jordingsmodstand for transformatorens trefasede firetråd er for stor, eller den neutrale linje frakobles, ændres transformatorens neutrale punkt på grund af ubalance i trefasebelastningen og potentialet for jordpunktet vil være ikke-nul, hvilket får en vis fasespænding til at stige og brænde elektrisk udstyr.

(3) Når jordmodstandsmodstandens modstand er for stor, og transformatorens overspændingsanordning ikke kan udledes til jorden normalt, hvilket får arresteringen eller transformeren til at brænde ud.


Årsager til overdreven modstand hos transformerens jordmodstand

(1) Jordforbindelsesapparatets materiale er ikke kvalificeret. På grund af forkert jording af jordforbindelsesorganet er installationsprocessen uklassificeret, forbindelsen mellem jordforbindelseslegemet og jordledningsstikket er løst, jorden er for tør osv. Alt kan forårsage, at jordforbindelsesmodstanden er for stor.

(2) På grund af utilstrækkelig forståelse af vigtigheden af ​​rollen som transformatorens jordningstråd er valget af det neutrale lednings tværsnitsareal for lille eller på grund af ekstern kraftskade, tyveri af jordforbindelsesledningen, osv., kan det forårsage, at jordforbindelsesledningen går i stykker eller modstandsdygtigheden for jordforbindelsesmodstanden. er for stor.


Forholdsregler for at forhindre overdreven jordmodstand

(1) Streng konstruktionsteknologi og standardisering af jordforbindelse. Jordforbindelsesindretningen er generelt lavet af stålrør, vinkelstål, fladstål og stålstreng. Den nedgravede dybde bør ikke være mindre end 0,5 ~ 0,8 m. Konstruktionen af ​​jordforbindelsesindretningen skal generelt udføres samtidig med fundamentkonstruktionen. De specifikke krav er som følger.

① Jordbundets dybde skal opfylde designkravene, generelt 0,5 ~ 0,8 m, og agerjord skal lægges under jordbearbejdningsdybden. Bredden på jordstoftanken er generelt 0,3 ~ 0,4 m, og alt affald i tanken, der påvirker kontakten mellem jordforbindelseslegemet og jorden, skal fjernes.

② Specifikationerne for stålrøret og dybden af ​​at køre i jorden skal opfylde designkravene. Jordingskroppen skal drives lodret ned i jorden og fastgøres for at undgå at øge gadenes modstand. I bjergrige områder og områder med høj jordresistivitet skal du minimere brugen af ​​rørformede jordforbindelsesanordninger og bruge overfladegravede jordforbindelsesindretninger.

③ Nedstødningsledningen skal nedlægges langs stangen, så kort og lige som muligt for at reducere dens slagreaktans. Den nedkoblende leder er fastgjort på tårnet med støtteelementer. Den rette linjeafstand mellem støtteelementerne er normalt 1,0 ~ 1,5 m, og drejedelen er 0,1 m.