Sådan forlænger du batteriets levetid

1. Forvaltning og omdannelse af udstyr

(1) Den miljømæssige temperatur i udstyr rummet er meget vigtigt for batteriets levetid. Ud over at være udstyret med tilsvarende klimaanlæg skal udstyrets rumtemperatur øges og perfektioneres. I det centrale udstyrsrum kan en af udstyrets rumtemperaturalarmer (høj og lav temperatur) findes til rettidig behandling.
(2) For at detektere forholdet mellem svømmerladespændingen og den gennemsnitlige ladespænding og omgivelsestemperaturen bør temperaturkompensationen udføres i overensstemmelse med batteriets karakteristika. Hver temperaturstigning på 1 ° C reducerer spændingen i hver celle med 3-4mV.


2. Balanceret opladning og kapacitetsmatchning

For at forhindre, at batteriet sakker bagud, oplades batteriet med lav encellespænding separat. Nu er der udviklet en 2V / 50A oplader, som kan bruges til at oplade forældede batterier individuelt, eller gennem 2V / 50A afladningsanlæg til præcist at teste batterikapacitet til batterikapacitet tildeling.

3. Eliminer vulkanisering

Der er flere måder at fjerne batterisulfidation, hver med sine egne egenskaber.

(1) Hvis det ikke er alvorligt, skal du bruge udligningsmetoden til at løse.
(2) Det er mere alvorligt at bruge en lille strøm selv opladning metode i lang tid, C20 konstant strøm opladning til 2.4V per celle, stop 0.5h, derefter bruge C10. Den konstante strøm på 1/4 oplades til 2,4 V pr. celle, stoppes i 0,5 timer, og ovenstående proces gentages 2-3 gange, kontinuerligt i flere dage og nætter indtil det normale.
(3) Lettere vulkanisering. Opladningen og afladningen kan gentages med 1/2 af ladestrømmen i anden fase af den almindelige opladning. Dette kan gøres flere gange for at gøre batteriets kapacitet tendens til at være normal.
(4) Svær vulkanisering håndteres efter følgende procedurer og metoder: sæt batteriet med en 20-timers afladningshastighed ved batteriets termineringsspænding på 1,75 V, og oplad det med en almindelig 10-timers hastighed, derefter aflades ved 1/2 2 20-timers satsen 1-2h, og derefter genoplades, gentag opladningen og aflades flere gange på denne måde, indtil sulfatet er elimineret.


a. Hydroterapi: Hvis vulkaniseringen ikke er alvorlig, kan du bruge en fortyndet elektrolyt med en tæthed under 1.100g / cm3. Det vil sige, tilsættes vand til batteriet for at fortynde elektrolytten for at forbedre opløseligheden af blysulfat og bruge en strøm på 20 timer eller mindre Det kan genvindes efter opladning i lang tid i området for væsketemperatur 30 °C -40 °C. Hvis elektrolyttens massefylde er høj, opstår der kun vandnedbrydning under opladningen, og det aktive materiale er vanskeligt at genvinde. For forseglede batterier er hydroterapi ikke mulig.


Omkostningerne og arbejdstiden for hydroterapi er relativt store, og nu er der en puls reparation metode. Hydroterapi er sjældent set.


b. Kemisk behandlingsmetode: Det bruger kemiske tilsætningsstoffer og anvendes, når batteriet er vulkaniseret. Denne metode er effektiv til at fjerne vulkanisering, men dens bivirkninger kan ikke ignoreres. Det største problem er, at selvafladning er steget betydeligt, så den gennemsnitlige batteriproducent er bange for at bruge det.

c. Høj strøm opladning: Hvis adsorption anses for at være årsag til vulkanisering, kan høj strømtæthed (op til 100mA / cm2) anvendes. På nuværende tidspunkt bruger næsten ingen i Kina denne metode til at håndtere irreversibel vulkanisering, hvilket kan skyldes følgende overvejelser: polarisering og ohmic spændingsfald stigning ved høj strømtæthed, er denne del af energi omdannet til varmeenergi, som forårsager den interne temperatur af batteriet til at stige, mens der er en masse Gas evolution, især den store mængde gas udviklet sig fra den positive elektrode, er let at forårsage det aktive materiale til at falde ud på grund af sin rødmen effekt.


d. Pulse reparation: Ifølge principperne om atomfysik og fast fysik, svovl ioner har fem forskellige energiniveau stater, og ioner, der normalt er i en metastabil energi tilstand tendens til at migrere til den mest stabile kovalente obligation energi niveau. Tilstedeværelse. På det laveste energiniveau (dvs. tilstanden af det kovalente bindingsenerginiveau) findes svovlioner i form af ringmolekyler, der indeholder 8 atomer. Disse 8-atom ring molekyle mønstre er en stabil kombination, der er vanskeligt at bryde og danne sulfid af batteriet. . Når dette sker mange gange, dannes et lag af blysulfatkrystaller svarende til det isolerende lag.

For at bryde trældom af disse sulfat lag, er det nødvendigt at hæve energiniveauet af atomet til en vis grad. På dette tidspunkt aktiveres elektronerne i det ydre atombånd til det næste højere energiniveau, så bindingen mellem atomerne frigives. Hvert specifikt energiniveau har en unik resonantfrekvens, og der skal tilvejebringes noget energi, så de aktiverede molekyler kan migrere til en højere energitilstand. For lav en energi kan ikke opfylde energibehovet i overgangen, men for høj energi vil gøre atomer, der er blevet befriet fra obligationen og overgangen til en ustabil tilstand, og derefter falde tilbage til det oprindelige energiniveau. På denne måde, gennem flere resonanser, hvoraf den ene får atomerne til at komme ud af trældom og nå det mest aktive energiniveau uden at falde tilbage til det oprindelige energiniveau, som omdannes til frie ioner opløst i elektrolytten og deltage i den elektrokemiske reaktion.


Meget høj spænding kan realiseres, som er metoden til høj strøm og høj spænding opladning; resonans kan også realiseres, som er metoden til puls harmonisk resonans.

Med hensyn til fast fysik, kan enhver isolerende lag nedbrydes ved en tilstrækkelig høj spænding. Når det isolerende lag er brudt ned, vil den grove blysulfat vise en ledende tilstand. Hvis en øjeblikkelig høj spænding påføres en høj modstandisolering, kan det også nedbryde store blysulfatkrystaller. Hvis denne høje spænding er kort nok, og den nuværende begrænsning udføres, under betingelse af at bryde gennem det isolerende lag, er ladestrømmen ikke stor, og en stor mængde af udgasning vil ikke blive dannet. Mængden af udgasning af batteriet er positivt korreleret med opladningsstrømmen og opladningstiden. Hvis pulsbredden er kort nok, og arbejdscyklussen er stor nok, er det muligt at sikre, at nedbrydningen af de grove blysulfatkrystaller opstår, og udgasningen er for sent. Dette opnår puls elimination vulkanisering.

Metoderne til at realisere puls eliminering og hæmme batteri vulkanisering kan generelt håndteres med puls beskyttere og reparation instrumenter. Der anvendes generelt to typer reparationsmetoder.
Den ene er online reparation. Sæt en beskytter, der kan generere en pulskilde parallelt med de positive og negative poler i batteriet. Når du bruger batteriet eller opladerens strømforsyning eller bruger ekstern kommerciel strøm, vil der blive udaft impulser til batteriet. Denne reparationsmetode kræver ikke meget energi og er relativt langsom, men da den er forbundet parallelt i begge ender af batteristangen hele året rundt, er det ligegyldigt, om den er langsom. For batterier, der ikke er vulkaniserede, kan sulfidation af batteriet undertrykkes.
Den anden er offline. Hurtige impulser kan genereres, pulsstrømmen er relativt stor, hyppigheden af generering af impulser er relativt høj, og pulsen scyklus er relativt stor. Nogle produkter har også automatisk kontrol. Dette reparationsinstrument bruges hovedsageligt til at reparere det vulkaniserede batteri.


4. Batteri omvendt stang
Et batteris omvendte polaritet henviser til en situation, hvor et batteri aflades til nul, når en gruppe batterier aflades, mens andre batterier oplader det i bakgear. Hvis du opdager, at spændingen i hele gruppen falder hurtigt, bør du kontrollere, om batteriet har en omvendt pol fænomen. Dens skade er en omvendt pole tab af 4V. Når batteriets omvendte polaritetsfænomen findes, skal batteriet oplades separat. Strømmen er mindre end 0,1C10. Hvis det kan oplades tilbage i 24timer, en lille strøm udledning test vil blive gennemført. , Gentag flere gange, og endelig udføre en engangs-udledning, kapaciteten er større end 90%, og det kan kun sættes i normal brug efter at være fuldt opladet.
Hvis du opdager, at spændingsfaldet er for stort, at faldet er for hurtigt, og batterispændingsfaldet overstiger IV, skal du kontrollere batterispændingen. Ud over den omvendte polaritet af batteriet, om der er individuelle batterispænding halter, om forbindelsen er løs, om forbindelsen er oxideret Alvorlig, og korrekt og fjerne.