Sådan bedømmes kondensatorens kvalitet med multimetermodstandsfilen

1. Sådan kontrolleres kvaliteten af ​​den elektrolytiske kondensator med multimetermodstandsfilen

De to ledninger i den elektrolytiske kondensator har positive og negative punkter. Når du kontrollerer dens kvalitet for den elektrolytiske kondensator med en lav modstandsspænding (6 V eller 10 V), skal modstandsfilen placeres i R × 10 0 eller R × { {3}} K-fil. Den røde testledning er forbundet til den negative ende af kondensatoren, og den sorte testledning er forbundet til den positive ende. På dette tidspunkt svinger multimetternes markør og vender derefter tilbage til nulpositionen eller nær nulpositionen. En sådan elektrolytisk kondensator kan vurderes at være god. Jo større kapacitet den elektrolytiske kondensator er, jo længere er ladetiden, og jo langsommere svinger markøren.

2. Sådan bedømmes de positive og negative ledninger af den elektrolytiske kondensator med en multimeter

Nogle elektrolytiske kondensatorer med lavere modstandsspænding, hvis de positive og negative ledemærker ikke er klare, kan instrumentet bedømmes i henhold til egenskaberne for dets lille lækstrøm under positiv forbindelse (stor modstandsværdi) og stor lækstrøm under omvendt forbindelse. Den specifikke metode er: berør først de to ledninger på kondensatoren med røde og sorte testledninger, husk størrelsen på lækstrømmen (modstandsværdi) (modstandsværdien angivet, når markøren svinger tilbage og stopper), og sæt derefter positiv og negativ af denne kondensator Kortslutning af ledningerne, og juster de røde og sorte testledninger, før du måler lækstrømmen. Afhængigt af indikationsværdien med lille lækstrøm er ledningen i kontakt med den sorte testpen den positive ende af den elektrolytiske kondensator. Denne metode gør det vanskeligt at skelne polariteten for elektrolytiske kondensatorer med lav lækstrøm.

3. Sådan kontrolleres den variable kondensator med et multimeter

Variabel kapacitet har et sæt faste stykker og et sæt bevægelige stykker. Brug en multimetermodstand til at kontrollere, om den berører det bevægelige stykke og det faste stykke. Brug henholdsvis røde og sorte testpenne til at forbinde det bevægelige stykke og det faste stykke. Drej akselhåndtaget, og målerpekeren bevæger sig ikke, hvilket indikerer, at der ikke er nogen kortslutning mellem bevægelige og faste stykker (Bump); Hvis markøren svinger, er der en kortslutning i kondensatoren.

4. Sådan bruges multimetermodstandsfilen til groft at identificere kvaliteten af ​​kondensatoren over 5000 PF

Brug af en multimetermodusfil kan groft identificere kvaliteten af ​​kondensatoren over 5000 PF (under 5000 PF kan kun bestemme, om kondensatoren er ødelagt). Under inspektionen skal du sætte rækkevidden på modstandsgearet til højeffektiv værdi af området. De to testledninger er i kontakt med begge ender af kondensatoren. På dette tidspunkt svinger markøren hurtigt og gendannes derefter, og den omvendte forbindelse. Svingamplitude er større end første gang og gendannes derefter. En sådan kondensator er god. Jo større kondensatorens kapacitet er, jo større er målerens sving under måling, og jo længere er gendannelsestiden for markøren. Vi kan sammenligne størrelsen på de to kondensatorer i henhold til svingningen af ​​målerpekeren.