Sådan repareres en afbryder, der ikke nulstilles

Hvis afbryderen på panelet ikke kan nulstilles, skal du ikke antage, at den skal repareres. Det er meget sandsynligt, at afbryderen bare gør sit job og snubler for at beskytte kredsløbet. Problemet kan være dårlig forbindelse til stikkontakter, elektriske apparater eller belysningsarmaturer, indvendige skader eller ting, du nemt kan finde, såsom gnaverskader eller åbne gulve. Afbryderen kan faktisk være defekt, men hvis den er, kan du stadig ikke reparere den. Afbryderen er ikke fast, så du skal udskifte den.

De korrekte trin til nulstilling af afbryderen

Der er korrekte og forkerte måder at nulstille afbryderen på. Den forkerte måde er bare at vende den til åben position. Hvis du gør det, nulstilles det ikke. Den korrekte måde er at lukke afbryderen helt - indtil du hører et klik - og derefter åbne den, indtil du hører klik igen. Det er måske alt hvad du behøver at gøre. Men hvis det snubler igen, er det næste trin at lede efter problemet i kredsløbet.

Diagnostiser kredsløbsproblemer

Hvis dit panelindeks er korrekt, kan du bestemme det kredsløb, der styres af afbryderen ved at se på listen på paneldøren. Frakobl alle elektriske apparater, der er tilsluttet stikkontakterne, sluk for alle lys, og prøv derefter afbryderen igen. Hvis det stadig forbliver åbent, skal du indsætte enhederne en efter en, indtil den snubler igen, og derefter reparere eller kassere den enhed, der fik den til at trippe. Når du frakobler, skal du kontrollere, om hver enhed er overophedet.

Efter at have gennemført denne test er det tid til at skinne. Tænd lysene en efter en. Hvis afbryderen udløses, når en bestemt kontakt er tændt, kan problemet være i kontakten, lysarmaturet eller ledningerne mellem dem. Du skal stadig udføre noget diagnostisk arbejde, men i det mindste har du isoleret problemet til en vis grad.

Du har taget stikket ud af alle elektriske apparater og slukket for alle lys, men afbryderen falder stadig. På dette tidspunkt kan du vælge. Du kan kontrollere, om der er dårlige forbindelser mellem hver switch og stikkontakt (normalt identificeret ved en brændt terminal), eller du kan mistanke om afbryderen og udskifte den. Hvis den gamle afbryder er defekt, skal du løse problemet. Hvis dette ikke er tilfældet, har du fjernet dens mulige årsager og kan nu fokusere på at finde dårlige forbindelser.

Udskift afbryderen

Processen med at udskifte afbryderen er meget enkel, men det er farligt at betjene i panelet, fordi den varme bus altid er strømforsynet, så det er bedst at gøre det af en elektriker. For at udskifte afbryderen skal du sørge for, at hovedafbryderen er slukket, tag fat i den defekte afbryder med en tang, og tag den derefter ud af bussen. Når den er lukket, kan du sikkert afbryde den sorte ledning, der er tilsluttet den. Tilslut ledningerne til den nye afbryder, og klik den i åbningen, hvorfra den gamle afbryder blev fjernet. Nu til den store test: Tænd for afbryderen. Hvis du fortsætter, afsluttes opgaven. Hvis det går igen, skal der udføres mere diagnostisk arbejde.

Ring til en elektriker for en grundig diagnose

Hvis den nye afbryder fortsætter med at køre, selvom du har en vis elektrisk ekspertise, kan en elektriker diagnosticere problemet mere effektivt end dig. Elektriske værktøjer har erfaring med at skelne dårlige forbindelser fra gode forbindelser og har værktøjer til at udføre kontinuitetstest for at finde åbne forbindelser bag vægge, der kan være et resultat af gnaverskader. Afhængig af alderen på dit elektriske system kan elektrikere finde problemer, der kræver faglig viden at reparere, såsom forringelse af aluminium / kobberkabler eller åben jord.