Sådan finder du fejl i den elektriske forbindelse af motoren

Blandt motorfejlene udgør fejlene, der er forårsaget af den elektriske forbindelse, en stor del, og det er ofte let at finde fejlpunktet. For at bestemme, om det elektriske forbindelsespunkt er i god kontakt, anvendes følgende traditionelle metoder normalt:

①Intuitiv inspektion: Kontroller, om forbindelsespunkterne har misfarvning, bueforbrændingsmærker, brud osv.

② Hammerinspektion: bank på forbindelsespunktet med en lille hammer og lyt efter unormal støj

③ Strambolte: Stram alle elektriske forbindelsespunkter, hvis der er løshed, er det dårlig kontakt.

④ føleinspektion: måle tætheden af ​​de to samlinger, hvis der er et mellemrum, der er en dårlig kontakt.

⑤ Elektrisk inspektion: Brug en to-arm bro til at måle motorens DC-modstand og sammenligne posterne i årenes løb (bemærk, at den skal konverteres til den samme temperatur). Forskellen mellem dem er dårlig kontakt.

Derfor har adskillige metoder ulemper og mangler, dvs. de kan ikke nøjagtigt og intuitivt afspejle den dårlige kontakt mellem de elektriske forbindelsespunkter. I is påvirkes målenøjagtigheden af ​​kontakten mellem målelinjen og testpunktet, oxidationskontakten på broarmenes kontaktflade og batteriet drevet af dobbeltarmebroen, strømmen er meget lille, så det påvirker målenøjagtighed.

To bedre fejlfindingsmetoder

1.1 Test temperaturen på det elektriske forbindelsespunkt med et infrarødt termometer

Temperatur er en meget vigtig faktor i diagnosticering af udstyrsfejl. Dårlig elektrisk forbindelse får ofte forbindelsespunktet til at varme op. Forbindelsespunktet kan bedømmes ved temperaturændringer. Brug af infrarøde termometre kan hurtigt levere temperaturmåling, som er sikker, nøjagtig og uden driftsstop.

1.2 Sløjfemodstandstester måler kontaktmodstanden for elektriske forbindelsespunkter

Sløjfemodstandstesteren bruger en 220V vekselstrømsforsyning, som internt er sammensat af et måleinstrument og en justerbar konstant strømkilde. Det kan passere en stor strøm på 100A til specifikke kontaktpunkter og direkte læse værdien for kontaktmodstand ved hjælp af en digital meter. Kan tydeligt og intuitivt reflektere, om forbindelsen er god.