Sådan bruger du en Megger?

Hvordan man bruger en megger

5T Ohm Megger megahmetro digital 5kv (1) .jpg

En Megger-isolationsmodstandstester er særlig nyttig, når du har udført elektrisk arbejde i dit hjem og vil sikre dig, at du ikke beskadigede isolationen eller forårsager en ledningsfejl. Fejl eller beskadiget isolering kan forårsage en afbryder til at gå eller fuse til Blæse og kan resultere i et alvorligt elektrisk stød for folk, der kommer i kontakt med dårligt isoleret wire eller en metaldel, der berører den. Brug af en Megger til at teste isolationsmodstand hjælper med at reducere sådanne farer.

 

Sluk for strømmen til de kredsløb, du tester. Hvis du ikke er sikker på, hvilke brydere eller sikringer der styrer kredsløbene, skal du slukke for hovedafbryderen. Anbring et notat på pauseskærmen, der rådgiver andre, for ikke at tænde for strømmen, fordi du arbejder på kredsløbene. Lås ombryderen lukket, hvis det er muligt.

 

Forbered et bord, hvor du kan registrere de isolationsværdier, der følger af dine test. For et 110 volt kredsløb skal der være plads til testresultaterne af isoleringen mellem den sorte ledning og den hvide ledning og isoleringen mellem hver ledning og jord. For et 220 volt kredsløb skal der være plads til testresultaterne af isoleringen mellem hver af de tre ledninger og de to andre og mellem hver af de tre ledninger og jord. For et udstyr, f.eks. En afbryder eller et apparat, skal der være plads til isolationsværdier mellem hver terminal og de andre terminaler og hver terminal og jord.

 

Vælg 500 volt DC eller 1000 volt DC som testspændingen på din Megger, afhængigt af hvilken model du bruger. Kontroller, om din model har en integreret spændingstester til live-kredsløb. Hvis det ikke gør det, skal du kontrollere de kredsløb, der skal testes med en spændings tester for at sikre, at de ikke er i live.

 

Placer Megers positive og negative prober på de to ledere eller terminaler, mellem hvilke du tester isolationsmodstanden. Hvis du tester isolationsmodstanden mod jorden, skal du placere den positive sonde på jordledningen eller den jordede metalforbindelsesboks og den negative sonde på lederen eller terminalen. Energiser Megger i 1 minut. Læs værdien af modstanden i slutningen af minuttesten og noter den i din tabel. Fortsæt med denne testprocedure, indtil du har værdier for alle rum i dit bord.

 

Undersøg de modstandsværdier, du har indtastet i din tabel. Ifølge National Electrical Code skal alle værdier være over 25 megohm. Hvis en af værdierne afviger væsentligt fra alle de andre, skal du kontrollere dine forbindelser og gentage testene. Hvis en værdi er under 25 megohm, skal du kontrollere kredsløbet for årsagen til den dårlige isolationsmodstandsværdi.