Lynspændingsgenerator testmiljø og vigtigste designovervejelser

Testmiljø for lynspændingsgenerator
Testmiljø til lynimpulstest. Brug LCD-tv med ekstern SMPS-adapter som EUT. Lynimpulsgenerator er en ideel spændingskilde, der kan generere en bestemt bølgeform, den har en fast udgangsimpedans. Vekselstrømmen leveres til SMPS-adapteren gennem isolationstransformatoren. Ved påvirkningstest for differentiel tilstand påføres impulsspændingen mellem vekselstrømsledningen i SMPS-adapteren, og for den almindelige påvirkningstest påføres den på en vekselstrømsledning og indgangsstikket på set-top-tuneren mellem jordforbindelse. På hvert spændingstrin (2 kV-16kV) og hver polaritet blev 5 tests udført henholdsvis.
0010010 nbsp;
Designovervejelser til lynimpulsspændingsgenerator
PCB hovedjorddesign. Hvorvidt IC-stiften vil detektere et støjsignal er tæt knyttet til PCB-designet. Derfor er PCB-designpolitikken at shunt I 2 og I 3 til andre stier, der ikke vil blive opdaget af IC. Det anbefales at bruge 0010010 quot; stjerne 0010010 quot; forbindelser til følgende jordledninger, som er små signal IC jordledninger; højstrøm CS jordledninger; indgangsbro ensretter jordledninger; MOSFET kølelegemet jordledninger; Y-kondensatorens jordledninger (hvis Y-kondensatorer er forbundet til Transformer-primærspolens jordledning og sekundær spiraljordledning); transformator hjælpevindende jordledning.
I nogle tilfælde, fordi signal-til-støj-forholdet er for lavt under normal drift, skal hjælpetrådens jordledning være direkte forbundet med jordstiften på IC, så jeg 3 uundgåeligt vil påvirke IC-pin under et lynnedslag. I dette tilfælde er en måde at forbedre modstanden mod lynstøj at designe PCB-ledninger, der er forbundet til jordvinden af ​​hjælpevindlingen så tyk som muligt for at opnå en lavere impedans Z.
Y-kondensator mellem den primære spole GND og den sekundære spole GND. Kondensatorens C 4 rolle er at omgå EMI-støj. Ud over jorden, der er forbundet til den primære spole, kan C 4 undertiden også forbindes til den positive pol i lagerkondensatoren for at nå formålet med at omgå EMI-støj.
Hvis du gør det, vil lynimpulsstrømmen I 2 skubbes til den positive pol i energilagringskondensatoren, hvilket ikke længere vil påvirke IC-niveauet. Hvis det imidlertid ikke kan implementeres af andre overvejelser, kan C 4 kun tilsluttes jorden til den primære spole, så en øvre stjernetilslutning skal bruges.
Transformatorisolering og afskærmning. Størrelsen på I 3 strøm bestemmes af transformatorens isolationsspænding. Hvis transformatorens isolationsspænding er lavere end lynnedslagspændingen, vil der ske en øjeblikkelig nedbrydning mellem den primære spole og den sekundære spole, og der genereres en stor strømstrøm. Derudover vil den store indgangsstrøm også forårsage interferens til IC, og dioden i den sekundære ensretter vil også blive udsat for højspændingsspænding under øjeblikkelig nedbrydning og endda blive ødelagt. Derfor anbefales det at gøre transformatorens isolationsspænding højere end lynimpuls testspændingen.