vigtigste rolle og typer af transformatorolie

>>> Vigtigste rolle transformer olie:

1. isolering: Transformatorolie er meget mere isolerende end luft. Nedsænkning af isoleringsmateriale i olie ikke kun øger den dielektrisk styrke men også beskytter det mod fugt.

2. varmeafledning: transformatorolie har en stor specifikke varme og bruges ofte som en kølervæsken. Den varme, der genereres under driften af transformeren forårsager olie i nærheden af kernen og viklinger til stigning i termisk ekspansion.  Konvektion gennem de øvre og nedre dele af olien får varmen til spredes gennem radiatoren at sikre normal drift af transformer.

3. arc undertrykkelse: I olie circuit breaker og transformer på belastning pressostat regulator, arc genereres når kontakten er tændt. På grund af den gode varmeledningsevne transformer olie og under buen høje temperaturer kan røre en masse gas, hvilket resulterer i større pres, hvilket styrker medium arc slukning ydeevne, således at lysbuen snart slukkes.

 

>>> Typer af transformatorolie:

Nuværende transformerolie i brug er hovedsagelig mineralske olier, mineralolier er petroleum destillater og mineralske olier, der anvendes i transformerolie er for det meste naphthenske olier. Naphthenske olier er karakteriseret ved en lavere pour point men en lavere viskositet indeks. Fordelen ved en lav pour point er at det kan anvendes ved lavere temperaturer, med en lav viskositet indeks, og når temperaturen ændres, viskositeten af olien ændres væsentligt.

Viskositet af olie ændrer sig med temperaturen, temperaturen stiger, viskositet af olie falder, og olien tynder ud. Som temperaturen falder, stiger viskositeten af olien. Olier med en høj viskositet indeks har en relativt lille viskositet-temperatur ændre, og naphthenske olier har en lille viskositet indeks. Når temperaturen stiger, bliver olien relativt fortyndet, som bidrager til strøm og varme varmeafledning. Paraffinske base olie er også en form for mineralolie, men dens varmeafledning er svagere end naphthenske olie, for eksempel, den samme viskositet cycloalkyl og paraffin olie ved 40 ° C, varme overførsel koefficient af naphthenske olie er bedre end paraffin base. Olie er 8% til 11% højere.