Sager til brug af transformatorolie dielektrisk styrke tester

Mindre olietest skader instrumentet let

Den genvundne ufiltrerede olie kaldes ringere olie, der indeholder meget fugt og urenheder, og dens isolering og elektriske styrke er under 12KV. Specielt for underordnet olie med mere vandindhold kender nogle brugere dets underordnethed. I hvilket omfang udføres tests også med instrumenter, der måler høj isolationsstyrke, og højspændingsforsøgssystemet på dette instrument er tilbøjelig til at blive beskadiget.

Under normale omstændigheder er højspændingselektroderne fyldt med isolerende olie. Under testen fortsætter spændingen mellem de to elektroder med at stige, og oljemedierne med forskellig isoleringsstyrke kan modstå højspændingselektriske felter med forskellige værdier. Dette stigende højspændingselektriske felt gør det isolerende oliemedium ude af stand til at modstå Når det er brudt, brydes det pludselig ned. Den forbigående store strøm under nedbruddet opsamles af instrumentet og lukker øjeblikkeligt bremsen for at miste højspændingen og gå i drift med reduceret tryk.

Når man tester mindreværdige olier med tungt vandindhold, øges spændingen mellem de to halvkugleelektroder konstant, og på samme tid adsorberes vandpartiklerne i oljemediet i mellemrummet mellem kuglehullerne under virkningen af en højspænding elektrisk felt til dannelse af en bleg hvid tåget vandsøjle. Jo tykkere, vandresistensen bliver mindre og mindre. Denne form for vandmodstand bliver mindre, og den forbigående proces med højspændingstransformatorstrømmen øges (uden sammenbrud og pludselig udladning) får instrumentet til at blive beskadiget, den strømbegrænsende modstand, sikringen og endda sikringen vil brænde ud. Instrument højspændings transformer.

Test af lavtryksolie

Denne form for olie medium er normalt 15 ~ 35KV. Selv hvis oliemediet indeholder en lille mængde vand og urenheder, kan instrumentet teste normalt. Det viser kun, at individuelle boblepartikler (eller urenheder) adsorberes mellem kuglehullerne under trykforøgelsesprocessen for at generere en udledning. Boblerne spredes og presses ud af kuglehullet, og olien genopfyldes. Derfor fortsættes trykket til det maksimale punkt for det olie, der skal nedbrydes. Disse testdata er stadig pålidelige.

Test af ringere olier

For at udvinde det oliemedium, der skal filtreres, såsom vanddråber eller urenheder, der kan ses med det blotte øje, er det bedst ikke at tvinge testen med et instrument. I oliemedie af dårlig kvalitet opbevaret i mere end 24 timer synker store vanddråber ned i bunden af olien, og partikler luftbobler flyder på olien. Brugeren skal bruge en ikke-vandforurenet anordning til at udtrække olieprøven i den midterste del og observere nøje under testen, om filamenterne vises som vist i figur 9, når trykket øges (fra begyndelsen af trykforøgelsen ). Hvis tågesøjlen findes, skal strømmen straks slukkes, og testen skal stoppes. Eller hvis der er flere kontinuerlige afladninger under boost-processen, kan instrumentet ikke automatisk slukkes. Brugeren skal også slukke straks for strømmen og stoppe testen.

Diskriminering af testresultater

I testen er der fire tilfælde af ændringer i dens gnistudladningsspænding:

(1) Spændingen i den første gnistudladning er ekstremt lav. Den første test kan være forårsaget af nogle eksterne faktorer forårsaget af den beskidte overflade af elektroden i oliekoppen, når olieprøven indsprøjtes i oliekoppen eller før olieinjektionen. Lav. På dette tidspunkt kan der i gennemsnit tages 2-6 gange.

(2) Værdien af spændingen for de seks gnistudladninger øges gradvist og vises almindeligvis i olieprøver, der ikke er blevet behandlet eller ikke er blevet behandlet grundigt og har absorberet fugt, hvilket skyldes forbedring af olieens fugtighed efter gnistudladning.

(3) Spændingsværdien for de seks gnistudladninger falder gradvist. Det vises generelt i de relativt rene olier, der er testet, fordi de genererede gratis ladede partikler, bobler og carbonchips er steget i rækkefølge, hvilket har ødelagt oliens isoleringsevne, og der er også en automatisk olietest. Enheden omrørtes ikke i 6 på hinanden følgende test, og kulstofpartiklerne mellem elektroderne steg gradvist, hvilket resulterede i en gradvis reduktion i gnistudladningsspændingen.

(4) Værdien af gnistudladningsspænding er lav i begge ender og høj i midten. Dette er normalt.

Hvis der er en stor spredning i modstandsspændingsværdien, for eksempel: i testen, der udføres i henhold til den forebyggende testmetode, afviger værdien af 1 af de 6 tests meget fra andre værdier. Du kan springe beregningen over eller genindtage olien prøve test. Det er sandsynligvis forårsaget af dårlig oliekvalitet eller ujævn distribution af frit kul.