Årsager til oliedelelektrisk tab Øget

Årsager til oliedelelektrisk tab Øget

Transformatorolie i det elektriske felt forårsaget af energitabet, kendt som den oliedelektriske tabsfaktor, sædvanligvis under de angivne betingelser målt transformatorolie dielektrisk tabsfaktor, og det dielektriske tab tangent tgδ sagde. Det isolerende olies dielektriske tabs tangent måles for at afspejle aldringen af isoleringsolien under påvirkning af elektrisk felt, oxidation, solskin, høj temperatur og så videre. Det kan også være følsomt for at opdage, at isoleringsolien indeholder vand eller blandes med andre urenheder. De resulterende polære urenheder og opladede kolloide stoffer steg gradvist og så videre. Derfor er tgδ-testen af isolerende olie en vigtig. Det kan afspejle indholdet af olie urenheder og fugtighed, kan yderligere teste olieisoleringen, oxidationen og den raffinerede grad.

Den dielektriske tabsfaktor for transformerolien kan udtrykkes med følgende ligning: tgδ = 1 . 8 × 1012 y / εf

 

Hvor y - volumenledningskoefficient

Ε - dielektrisk konstant

F-elektrisk feltfrekvens.

Det fremgår af ovenstående formel, at den dielektriske tabsfaktor for olien er proportional med konduktionskoefficienten y, hvorfor årsagen til analysen af oliemidletabsfaktoren eller den store væksttendens også skal starte fra analysen af ændringen af Elektrisk ledningsevne γ af isoleringsolien.

 

1. Graden af aldrende olie

Olieforældelse vil medføre, at olien øger syreværdien, faldet i olieviskositeten, grænsefladespændingen falder. Men den nuværende oliemedium tab faktor er for stor transformer, det store flertal af tiden er ikke lang transformer, forårsaget af aldring af oliemedium tab faktor er forholdsvis sjældne.

2. Øget vandindhold i olien forårsager en stigning i den dielektriske tabsfaktor. For ren olie, når vandindholdet i olien er lavt (såsom 30 ~ 40 μg / L), er virkningen af olie tgδ-værdien ikke , Men når vandindholdet er højt, når der er en meget betydelig indvirkning. Når vandindholdet i olie er større end 60 μg / L, stiger den dielektriske tabsfaktor kraftigt.

Olie dielektrisk tabtester