Årsager til transformator olie lækage

1. Materialet er ringere. Dårligere forseglinger og defekter er hovedårsagen til lækage ved transformatorforbindelsen. Mere end 75% af oliekapslet fra transformatoren er i leddet, og olielækage forårsaget af gummisluttens svigt står for mere end 95% af lækageolien i leddet. Olien lækker gennem hullet mellem gummitætningen og ledgrænsefladen. Når gummitætningen ikke fejler, lækker det normalt ikke, fordi gummielementet kan fyldes og presses mod den konvekse og konkave overflade under ekstrudering. Overfladekvaliteten af forseglingen og geometrien har også en indflydelse på olielækage, men nøglen er stadig gummiblandets materialegenskaber. Gummipakningerne er generelt placeret på brændstoftankens overdæksel og i de øvre og nedre samlåse langs de store og små flanger. Når transformatoren kører, er de under høj temperatur ekstrudering, olie nedsænkning, delvis eksponering, især tætningsmidlet på isolerende porcelæn muffen, der udsættes for høj temperatur på 115 ° C og næsten 40 timer bagning i vakuumtanken med transformator krop. Dårlig kvalitet, især de oblate gummidele i porcelænskabet, er begyndt at blive ældre, og de begynder at forringes efter olieinddypning. Fordi det er i den øverste del af transformertanken, er olietrykket ikke ensartet, selv om det ikke lækker i et stykke tid, men hvis transformeren bevæger sig eller transporterer, vil rystelser, vibrationer og oliepåvirkninger lække. synlig. Inferior gummiblandinger er tilbøjelige til at aldring, forringelse, revner, plastisk deformation og jævn fejl. Det er hovedårsagen til olielækage.

 

2. Indflydelsen af svejsning af restspænding. Svejsning af restspænding er en anden vigtig årsag til olielækage i transformatorsvejsninger. Brændstoftankssvejsninger, lange svejsninger, svær svejsning, svejsematerialer, svejseprocedurer, svejseprocesser, svejseteknikker mv. Påvirker kvaliteten af svejsningen, især ved manuel svejsesvejsning, det er lettere at danne svejsepennetrækning, porer, slaggindeslutninger, revner, defekter som ingen fusion. Blandt dem kan svejsepennetrækningsfejlen ikke opdages under vandtryksforseglingstesten af brændstoftanken, hvilket også er årsagen til olielækage. Svejsningen er i det væsentlige en proces af metalforsmeltning. Opløsningen ved ca. 1350 ° C slukker i luft, således at svejsningen har en reststrækspænding på 20 MPa eller derover, hvilket i høj grad reducerer træthedsstyrken. I særlige tilfælde kan topværdien af restspændingen være tæt på svejsningen. Træthedsstyrken af sømmen. Når transformatoren udsættes for stød og vibrationer, overlejrer disse eksterne kræfter den resterende belastning af svejsningen. Når det overstiger dens træthedsstyrke, vil der forekomme revner i spidsområdet for restspændingen og ikke gennem svejsefelten. Relevante statistikker viser, at svejselækage tegner sig for 65%. På samme tid underkastes de fleste metalelementer i krafttransformatoren en tvungen vibration med en frekvens på 100 Hz og en amplitude på 6 ~ 60 μm. Amplituden af den lige del af kassen væggen er 75 ~ 440μm. Fordi svejsningen lurer med restspænding, producerer transformatorstedet ofte svejselækage på grund af slag og vibrationer.

 

3. Transformatoren har mange loddeforbindelser og lange svejsesømme. Den oliedæmpede krafttransformator er en samling af forskellige svejsnings- og forbindelsesstykker baseret på et stålplade svejset hus. En 31500KVA transformer bruger omkring 27 led af gummitætninger og mere end 30 gummitætninger af forskellige former, herunder svejsning af de to ender af varmepipen til brændstoftanken. Det totale antal svejsninger er mere end 70, og svejsens samlede længde er næsten 20m. Derfor kan der være flere lækageveje. Årsagen til direkte lækage er gummiforseglingsfejl og svejsespredning, porer, slaggindeslutninger mv.

 

4. Andre grunde. Ud over lækage af tætninger og svejsninger lækker de ledende kobberstænger af mellemstore og små transformatorer, de ledende kobberplader af specielle transformere og de loddede samlinger af møblerne ofte. Nogle producenter bruger ofte kobberstænger eller plader i stedet for rullestænger eller plader af forskellige årsager. Cast kobber er mest sandsynligt at producere porer, løshed og slagg inklusioner, og ofte danner en gennemkanal for at forårsage lækage. Loddet af den ledende kobberplade og understøtningen er meget skør, og der kan forekomme revner i transformatorinstallationens ledningsføring eller betjening, og møtrikken af transformatorforbindelsesforseglingsdelen er ofte lækket på grund af vibration under drift af transformatoren.