Strukturelle egenskaber og former for tørtypetransformatorer

Tørretransformatorer: er afhængig af luftkonvektion til afkøling, almindeligvis brugt til lokal belysning, elektroniske kredsløb og andre transformatorer med lille kapacitet, transformationsforholdet er 6000 V / 400 V, brugt til belastninger med en nominel spænding på 380 V. Enkelt sagt henviser tørre transformatorer til transformere, hvis jernkerne og viklingerne ikke er nedsænket i isolerende olie.

Struktur kan opdeles i to typer: (1) solid isoleret indkapslet vikling (2) ikkeindkapslet vikling

Strukturelle egenskaber ved tørtypetransformatorer:

1. Jernkernen er lavet af højkvalitets koldvalset kornorienteret siliciumstålplade, og jernkernens siliciumstålplade vedtager en 45 graders fuld skråt søm, så magnetfluxen passerer langs retningen på silikonsømmen stålplade.

2. Opviklingen har følgende typer:

(1) Svingning

(2) Epoxyharpiks plus sten skal fyldes med sand

(3) Glasfiberforstærket epoxyharpiksstøbning (dvs. tynd isoleringsstruktur)

(4) Multi-streng glasfiber imprægneret med epoxyharpiksvikling (normalt 3 bruges, fordi det effektivt kan forhindre revnedannelse af støbt harpiks og forbedre pålideligheden af ​​udstyret)

3. Højspændingsvikling vedtager generelt flerlags cylindrisk eller flerlagssegmenteret struktur

4. Lavspændingsvikling vedtager generelt lag- eller foliestruktur


Transformator i tør type:

1. Åben type. Det er en almindeligt anvendt form, dens krop er i direkte kontakt med atmosfæren, velegnet til et relativt tørt og rent rum (ved en omgivelsestemperatur på 20 grader, bør den relative fugtighed ikke overstige 85 %), generelt er der to slags luftkølemetode og luftkølemetode.

2. Lukket. Kroppen er i en lukket skal, ikke i direkte kontakt med atmosfæren. (På grund af tætning. Dårlige varmeafledningsforhold. Det bruges hovedsageligt til minedrift og er eksplosionssikkert)

3. Hældningstype. Brug af epoxyharpiks eller anden harpiks som hovedisolering er dens struktur enkel. lille mængde. Velegnet til transformatorer med mindre kapacitet.