Den vigtigste årsag til fiasko i transformatorbøsningen

Transformatorbøsningen er den vigtigste isoleringsenhed uden for transformatorboksen. Transformatorviklingen skal ledes ud gennem bøsningen. Bøsningen tjener til at isolere mellem blytrådene og mellem blytrådene og transformerhuset, og samtidig fastgøre ledningstrådene. På grund af forskellige spændingsniveauer har den isolerende muffe formen af ren porcelænshylse, oliefyldt muffe og kondensatorbøsning.

Kapslingsfejl kan grovt opdeles i to kategorier, den ene er det svage led i udformningen af selve huset. den anden er den menneskelige faktor, der er forårsaget af installations- og vedligeholdelsespersonalet i operationen. De vigtigste grunde sammenfattes som følger:

1. Når overfladen på huset er snavset og absorberer fugt, sænkes isolationsmodstanden. I dette tilfælde forekommer sandsynligvis flashover, hvilket forårsager udløb. Samtidig kan flashovergang beskadige overfladet på huset. Når snavs har absorberet fugt, forbedres konduktiviteten, hvilket ikke kun forårsager overfladevandovergang, men også kan øge lækage strømmen, hvilket får isoleringsmuffen til at varme op og forårsage porcelænskader eller endda nedbrud.

2. Forseglingen af foringsrørets gummipakning svigter, og den øverste tætning af det olie-papir kapacitive hus er dårligt, hvilket kan forårsage, at vandet bryder gennem isoleringen, og den dårlige tætning af den nedre del får huset til at sive, forårsager olieoverfladen til at falde. Der er to hovedårsager til svigt i husforseglingen: den ene skyldes utilstrækkelig erfaring fra vedligeholdelsespersonalet, boltens fastgørelseskraft er ikke nok; det andet skyldes supercyklusbetjeningen eller kvalitetsproblemerne ved gummipuden og ældningen af gummipuden.

3. Selve foringsrørets struktur er urimelig og har mangler.

4. Under husets eftersyn er vakuumet ikke grundigt, så luften forbliver mellem skærmene. Efter operationen sker der delvis udladning under påvirkning af det høje elektriske felt, og endda isoleringslaget bryder sammen, hvilket forårsager en ulykke.

En transformer er en elektrisk enhed, der bruges til at skifte spænding og strøm. I elsystemet er transformatorens status meget vigtig, ikke kun den krævede mængde, men kræver også god ydelse og sikker og pålidelig betjening. Som en af hovedkomponenterne i transformeren spiller transformatorforingen en vigtig rolle i at sikre en sikker drift af transformeren. Derfor er det nødvendigt nøjagtigt at analysere de fejl, der er lette at forekomme i transformerbøsningerne.