Rollen og nødvendigheden af strømforebyggende test i transformerrum og strømfordelingsrum

Uanset om det er højspændingselektrisk udstyr eller levende arbejdssikkerhedsapparater, har de deres egen isolationsstruktur. Disse enheder og apparater fungerer med interne og eksterne overspændinger, der er meget højere end den normale nominelle driftsspænding, hvilket kan forårsage defekter i isolationsstrukturen og blive latente fejl. På den anden side nedbrydes selve isoleringen sammen med køreprocessen også ved varmeproduktion og ældning under naturlige forhold. Forebyggende test er et middel og metode til diagnosticering og påvisning af isoleringsydelse af et komplet system til forebyggelse af ulykker i isolering af elektrisk udstyr som reaktion på disse problemer og muligheder.

Rollen og fordelene ved at gennemføre forebyggende forsøg:

Forebyggende test er en vigtig del af driften og styringen af kraftudstyr, og det er en vigtig garanti for videnskabelig styring, sikker drift og økonomiske fordele ved kraftudstyr. Det primære problem i sikker drift af el-udstyr er at sikre sikkerheden i kraftudstyr og sikre pålidelig relæbeskyttelse. Dette gælder ikke kun for el-udstyr, der allerede er taget i brug, men også til nyt el-udstyr. Selvom overførselsaccept-testen er blevet udført på leveringstidspunktet, er forebyggende test også nødvendige.


I henhold til de nationale "Proceduretestprocedurer for elektrisk udstyr" er testcyklussen for hvert udstyr i strømfordelingsrummet som følger:

1) Forebyggende test af højspændingselektrisk udstyr: 10KV indendørs elektrisk udstyr testes hvert andet år.

2) 10KV-arresteringen testes en gang om året, og kravene til den generelle transformerstation sættes i drift fra 1. april til 30. november.

3) 0.4KV arrester testes en gang om året.

4) Projektkabelprojekt: Isoleringsmodstand én gang hvert år.

5) Projekt med krafttransformator: vikling af isoleringsmodstand og koefficient er mere end to år.

6) Isoleringsværktøjer (isolerede sko, isolerede handsker, højspændingsprøveblyanter, højspændingsisoleringsstænger osv.) Testes hver sjette måned.

7) Aktuelt transformator- og spændingstransformatorprojekt: viklingens isoleringsmodstand og transformationsforhold er toårige.

8) Oliekontaktelement: Isoleringsmodstand en gang om året.

9) Projekt for relæbeskyttelse: 10KV en gang hvert andet år.

Strømforsyningen skal arrangere testen for strømfordelingsrum mindst to år, så den rettidigt kan forstå driftsstatus for strømforsyningsrummet og sikre sikker drift af kraftsystemet.