Rollen som DC Hipot Tester i kabel test

Test af DC højspænding generator netledningen

Først, måle Isolationsmodstand

Det bør gennemføres separat på hver fase, de andre to fase dirigenter, metal skjolde i begge ender af kablet eller kappe og rustning metallag. Til denne test er det kun nødvendigt at bemærke, at kablet er en kapacitiv enhed og bemærkes for isolering modstand og absorption forholdet mellem den kapacitive enhed. For eksempel: fuld decharge, før og efter testen, første brand efter omgang, først bryde forbindelsen og derefter slukke tabellen.


Andet, DC modstå spænding og udslip aktuelle test

Olie-papir isoleret kabel er kun DC modstå spænding og har ikke AC modstå spænding. Fordi stigningen i AC Ig kan forårsage termiske fordeling; i varm tilstand, elektrisk felt distribution er ujævn, og det er let at beskadige kablet. Det skal bemærkes, at kabel kerne er forbundet til negativ polaritet: når kablet er våd, vandet er positivt ladede. Hvis kernen er forbundet med negativ polaritet, vandet vil koncentrere sig om den kerne tråd, fugt i isolering stiger, lækage nuværende stigninger og defekter er nemme at finde. Hvis kerne tråd er positive, fugt trænger ind i pakken bly, fugt i isoleringen aftager, lækage nuværende falder, og mangler er ikke nemme at finde.

 

For det tredje, gummi og plast kabel test

Gummi-plastik kabel refererer til PVC, krydsbundet polyethylen, og ethylen-propylen Gummiisolerede kabler. Det er kendetegnet ved stor kapacitet, høj spændingsniveau, lys struktur og let bøjning. I øjeblikket er det gradvist erstattet olie-papir isolerede kabler. Forskellen mellem krydsbundet polyethylen kabel og velkendte olie-imprægneret papir-klædte kabel er, ud over de krydsrefererede vigtigste plast, krydsbundet polyethylen plast har to lag af halvleder belægning. Den ydre overflade af kerne-tråd er belagt med en semi-semiconductor lim til at overvinde den corona og gratis decharge, således at der er en god overgang mellem kerne-tråd og den isolerende lag. På den ydre overflade af fase-isolerede isolerende lag, er det andet lag af halvleder kroppen belagt i afskærmning lag af kobber tape. tyggegummi. Kobber tape shield er et tyndt lag af 0,1 mm tyk kobber tape, der danner skjoldet interfasen.

 

1. metode til at dømme om inderste kappe og ydre kappe af gummi-plastik kabel er i vand

Bruge isolering modstand meter til at måle Isolationsmodstand. Når 500V isolering modstand meter bruges, når Isolationsmodstand pr. kilometer er mindre end 0.5MΩ, skal følgende metode bruges til at bedømme om den ydre kappe er fyldt med vand.

Når kablet er sat i drift, når terminal eller joint er redone, inner-liner er brudt ud i vandet: kobber skjoldet og DC modstand af dirigent ved samme temperatur er målt med en dobbelt-arm bridge. Når forholdet mellem nuværende til den sidstnævnte er steget sammenlignet med før operationen, betyder det, at DC modstand af laget skjold er steget, og kobber skjold lag kan blive tæret. Når forholdet er faldet sammenlignet med før operationen, betyder det, at den kontakte modstand af ombytte slægtskab elektricitet i den vedhæftede fil er steget.

 

2. modstå spænding test

Withstand spænding test er opdelt i DC withstand spænding test og AC withstand spænding test. I øjeblikket, gummi-plastik kabler, især XLPE kabler, hurtigt har udviklet, og der er indlysende ulemper i brugen af DC modstå spænding for høj spænding XLPE kabler. Det er ikke tilrådeligt at bruge en DC spænding test. Der er to grunde til dette: 1 plads opladning er dannet i XLPE kabel og nærhed af DC test spænding, som har en ophobning effekt på isolering, accelererer isolering aldring, og forkorter levetiden. 2 fordelingen af det elektriske felt under DC spænding er forskellige fra den faktiske driftsspænding. Førstnævnte er fordelt efter resistivitet og de sidstnævnte er fordelt efter den dielektriske konstant.

 

På grund af isolering egenskaber af gummi og plast kabler, DC modstå ikke kan spænding simulere driftsbetingelser. Desuden, da gummi-plastik kabel har en memory-effekt på DC-spænding, DC test har en kumulativ superposition effekt, så kablet er udsat for en overspænding efter operationen, hvilket resulterer i isoleringsevne. En anden funktion er at isolering af gummi-plastik-kablet er let at producere vand grene, og den ladestrøm er små, kapaciteten er små, og vægten er lys under test af DC testudstyr.