Hvad er de almindelige typer hårdhedstester og forskellene mellem dem?

Hårdhed er et materiales evne til at modstå hårde genstande, der presser ind i overfladen. Det er et af de vigtige præstationsindeks for metalmaterialer. Generelt, jo højere hårdhed, jo bedre slidstyrke. Typerne af almindeligt anvendt hårdhedstester: Leeb-hårdhedstester, Rockwell-hårdhedstester, Vickers-hårdhedstester, Brinell-hårdhedstester, Bromwell-hårdhedstester, landhårdhedsmåler og blyanthardhedstester

1. Leeb hårdhedsmåler. Dette er en lille hårdhedstester, der kan konvertere forskellige hårdhedsværdier. Det bruges hovedsageligt til test af metalmaterialer, især til større emner. Da der er en række slaganordninger, skal købet vælges i henhold til specifikke behov. Det bruges hovedsageligt til skimmelprøvning, fordi den generelle Rockwell hårdhedstester er vanskelig at teste stor skimmel. Der er ingen national standard for dette aspekt i vores land. Data målt ved hjælp af Leeb-hårdhedstester kan konverteres.

2. Rockwell hårdhedsmåler. Anvendes til hårdhedstest af forskellige stål (inklusive legeret stål og rustfrit stål). Dette er en vigtig og almindeligt anvendt type hårdhedstester. Der er følgende:

① Rockwell hårdhedsmåler. Henviser til manuel hårdhed, markørvisning. Dette er en tidlig og almindelig hårdhedstester for stål, som kan måle hårdmetal, slukket stål og ikke-slukket stål. Hårdheden af ​​blødt støbejern og plader mindre end 2 mm er ikke egnet til denne type hårdhedstester.

Der er tre slags testkraft, fra lille til stor, der er tre slags hårdhed: HRA, HRB, HRC, blandt hvilke slukkestål og die-stål er almindeligt anvendt HRC.

② Elektrisk Rockwell hårdhedstester. Forestillingen er den samme som ①. Det er ikke nødvendigt manuelt at stanse hårdheden, og mere nøjagtige data kan opnås.

③ Rockwell hårdhedsmåler. Forestillingen er den samme som ②. Det digitale display er praktisk til læsning.

④ Overflade Rockwell hårdhedsmåler med digital skærm. Når hårdhedslaget af metal er relativt tyndt, vil hårdhedslaget blive trængt igennem af almindelig Rockwell-hårdhedstester, og den virkelige hårdhed af overfladehårdhedslaget kan ikke måles. I dette tilfælde skal der anvendes en Rockwell overfladehårdhedstester. Da overfladelaget er tyndt, er det svært at kontrollere manuelt. Generelt er det elektrisk og digitalt display, så det er en digital overflade Rockwell hårdhedstester. Det bruges hovedsageligt til karburering eller nitrering af stål og elektroafsat belægning såvel som til at kende overfladehårdheden af ​​metaller som stål, legeret stål og hårdmetal.

⑤ Digital Rockwell og overflade Rockwell hårdhedstester. Det kan måle generel Rockwell-hårdhed og overflade-Rockwell-hårdhed. Ifølge indenter-matching og skalavalg er de målbare parametre HRA, B, C, D, e, F, G, h og K. CPU-databehandling. Ud over printeren har den også RS-232 computerinterface.

3. Vickers hårdhedsmåler. Det bruges til at måle hårdheden af ​​sort metal, ikke-jernholdigt metal, hård legering (såsom aluminiumlegering) og overfladekarburerende og nitrerende lag, udtrykt ved HV.

Til materialet med meget tyndt overfladelag og lav hårdhed skal der anvendes en Vickers hårdhedstester med lille belastning. Denne slags hårdhedstester har et mikroskop (kaldet mikrohardhedstester i nogle fabrikker) for at observere de buler, der er lavet, og nogle er udstyret med en programmeringsberegner, som kan gøre beregningen af ​​hårdhedsværdien hurtig og præcis. Der er også en mikro Vickers hårdhedstester, den lille testkraft er kun 10 gram kraft (10GF).

4. Brinell hårdhedstester. Mål FN-slukket stål, støbejern, ikke-jernholdige metaller og bløde bærende legeringsmaterialer, udtrykt med HBW. Ud over den generelle digitale Brinell-hårdhedstester er der bærbar Brinell-hårdhedstester, hammertype Brinell-hårdhedstester og dør-Brinell-hårdhedstester.

5. Bromwell hårdhedstester. Det vil sige, hårdhedstesteren med Brinell, Rockwell og Vickers hårdhed kan laves. Det er velegnet til udvikling og forskning.

6. Shore hardness tester (også kendt som gummihårdhedstester, det er fordi hårdhedstester kaldes efternavnet på udlændinge, og der er forskellige kinesiske tegn i forskellige translitterationer). Der er kun to slags standarder i Kina, HA og HD. Førstnævnte er hårdhedsparameteren for blød gummi, og sidstnævnte er hårdhedsparameteren for hård gummi eller plast. Det skal påpeges, at nogle plastik med høj hårdhed, såsom" saigang" (som kan laves til gear og andre slidbestandige dele) er ikke egnede til hårdhedsmåling med landhårdhedstester.

Der er to slags landhårdhedstestere fremstillet i Kina: LX-A (egnet til blød gummi eller plast) og cy-d (egnet til hårdere gummi og plast). Shore-hårdhedstester kan måles manuelt, fordi den manuelle kraftstyring ikke er særlig stabil, så du kan tilføje en base og anvende kraft med en konstant trykbelastningsenhed, og målingen er mere præcis. Men generelt er basen meget dyrere end selve hårdhedstesteren. Fordi præcisionskravet til gummihårdhed i vores land ikke er for højt, har mange producenter udeladt basen.

7. Test af blyantshårdhed. Dette bruges til at teste belægningens hårdhed. For at klemme en blyant på" vogn" og lad det glide på belægningen, kan belægningens hårdhed bedømmes i henhold til blyantens hårdhed og ridsen på belægningen.