Hvilke faktorer påvirker batteriets interne modstand

1. Batteriets brugstid: Når brugstiden øges, faktorer såsom dehydrering af elektrolytten, korrosion af elektrodepladerne og forbindelsesstænger, sulfat af elektrodepladerne, deformation af elektrodepladerne og udgydelse af aktive materialer osv., få batterikapaciteten til at falde. Batteriets interne modstand bliver større.

2. Batteriets opladningsmængde: på grund af forskellen i dybden af ​​elektrolytten, der indsprøjtes i batteriet, tykkelsen af ​​reaktionsmaterialet på elektrodeoverfladen, porøsiteten af ​​elektrodeoverfladen osv., Den interne modstand af batteriet adskiller sig meget, så opladningsmængden varierer også meget.

3. Temperatur: Ændringer i omgivelsestemperatur, såsom stigning, på dette tidspunkt accelereres diffusionen af ​​reaktive stoffer, ladningsoverførsel, elektrodedynamikprocesser og stofoverførsel udføres lettere, så batteriets indre modstand reduceres. Ellers vil det stige.

4. Batteritypen: forskellige producenter, forskellige typer, forskellige batterityper på grund af de forskellige materialeformuleringer af elektroderne, elektrolytter og separatorer, batteriets struktur og monteringsprocessen er forskellige, hvilket resulterer i forskelle i batteriets interne modstand.

5. Måling af signalfrekvens: På nuværende tidspunkt måler mange interne interne modstandsmålinger batteriets impedans, der inkluderer kapacitiv reaktans, og størrelsen på den kapacitive reaktans er relateret til frekvensen af ​​det målte signal, så batteriet er internt resistensmålingsresultater er ikke objektive. For at være objektiv skal påvirkningen af ​​batterikapacitansen på måleresultatet fjernes analytisk, afhængigt af faseforholdet mellem den målte signalstrøm og spænding, så måleresultatet ikke har noget at gøre med signalmålingsfrekvensen, dvs. ved enhver målesignalfrekvens, den interne modstandsmåling Resultatet er unikt.

6. Målingstid og målestrømstørrelse: Når en stor målestrøm bruges, i det øjeblik, hvor målesignalet påføres, og målesignalet er slukket, da etablering og stabilitet af polarisering er en ændringsproces, forskellige målestrømme og forskellige målingstider, polarisering er forskellig, så resultaterne af batteriets interne modstandsmåling ikke er objektive. For at være objektiv skal den interne modstand måles med en lille signalstrøm så meget som muligt. Ifølge eksperimentet er den målte strøm mindre end eller lig med 0,05 C10 (hvor C10 er batteriets kapacitet ved en 10-timers udladningshastighed.)