Hvad er farerne ved smøreolie skummende?

Skumdannelsen af smøreolie er hovedsageligt forårsaget af de skummende ingredienser såsom overfladeaktive stoffer i smøreolie. På nuværende tidspunkt er der ikke noget bobleprodukt på markedet for smøreolie. Kun de hurtige skumprodukter, hastigheden af forsvindingen af smøreoliebobler bestemmes af selve olien. Farerne ved skumdannelse i smøreolie er hovedsageligt i følgende 5 aspekter:

1. Et stort antal stabilt skum vil øge mængden af smøreolie og overløb olien nemt.

2. Oliepumpens effektivitet reduceres, energiforbruget øges, og ydeevnen er værre. Skummet i olien vil øge kompressionen af smøreolien og reducere olietrykket. Hvis hydraulikolie overføres ved statisk tryk, når skummet er genereret i olien, vil olietrykket i systemet blive reduceret, hvilket ødelægger transmissionsfunktionen i systemet.

3. Ødelæg smøreolies normale smøretilstand og sæt skub i det mekaniske slid.

4. Med stigningen i kontaktområdet mellem smøreolie og luft falder smøreoliens kølekapacitet, olietemperaturen stiger unormalt, og oxidationsforringelsen af smøreolie accelereres. Dette problem er især alvorligt for luftkompressorolie.

5. Når smøreolien med bobler komprimeres, vil den genererede energi påvirke metaloverfladen og forårsage korrosion på metaloverfladen, når boblerne går i stykker under højt tryk. Denne form for grubetæring opstår på lejebøsken af nogle forbrændingsmotor olie.