Hvad er overstrøm beskyttelse?

Overstrømbeskyttelse er en form for beskyttelse, der beskytter enheden, når strømmen overstiger et forudbestemt maksimum. Det inkluderer hovedsageligt to typer kortslutningsbeskyttelse og overbelastningsbeskyttelse. Kortslutningsbeskyttelse har egenskaberne ved stor indstillingsstrøm og øjeblikkelig handling. Egenskaberne ved overbelastningsbeskyttelse afspejles hovedsageligt i dens lille indstillingsstrøm og anti-tidsbegrænsende handling.

Elektromagnetisk strømudløser (relæer) og sikringer i kortslutningsbeskyttelse bruges ofte som kortslutningsbeskyttelseskomponenter. Tidsforsinkede elektromagnetiske strømrelæer i overbelastningsbeskyttelse bruges ofte som overbelastningsbeskyttelseskomponenter.

Overstrømbeskyttelse kan håndtere forskellige typer fejl i segmenter og i forskellige situationer. En strømforsyningsafbryder er tilvejebragt i hvert trin til selektiv afskæring af en del af linjen i henhold til den aktuelle størrelse, placering, varighed og lignende. Faktisk fungerer det gennem tre karakteristika: invers tidskarakteristik, tidsbegrænsningskarakteristik og hurtigt brudende karakteristik.

Ved at kombinere disse tre typer og indstille dem i forskellige positioner kan linjebeskyttelsen opdeles i strøm, tidsdeling og segmentering.