Hvad er forskellen på åbne og lukkede kop flammepunkt?

Udtrykket ”flammepunkt” anvendes til at bestemme den laveste temperatur, ved hvilken et flygtigt stof kan blive fordampet i en brændbar gas. For at måle et flammepunkt, er det nødvendigt at indføre en antændelseskilde til stoffet og vente på ”Flash” - det punkt, hvor det er i stand til at blive antændt.

Der er forskellige metoder til måling et flammepunkt, som kan opdeles i to hovedkategorier: åbne og lukkede kop flammepunkter.

Åbne Cup Flash Points

Måling et flammepunkt under anvendelse af en åben kop metode er, som navnet antyder, udført i en beholder, som er udsat for luften udenfor. Temperaturen af stoffet gradvist hævet og en antændelseskilde føres over toppen af det, indtil den når et punkt, hvor det ”blinker” og bryder i brand.

Flammepunktet her vil variere i overensstemmelse med afstanden mellem stoffet og den antændingskilde - højden af kilden over koppen. Den mest almindeligt anvendte åbne bæger metode er kendt som Cleveland Open Cup (COC).

Åbning flammepunkt og brand punkt Tester for olieprodukter Open Cup Flammepunkt Tester (2) .JPG

Lukkede Cup Flash Points

Igen, som navnet antyder, flammepunkt i den lukkede bæger fremgangsmåden udføres inde i en lukket beholder, som ikke er åben for den ydre atmosfære. Låget er forseglet og antændingskilden indføres i selve fartøjet, hvilket muliggør en tættere tilnærmelse til virkelige betingelser (såsom dem, der findes inden i en benzintank).

De fire vigtigste former for lukkede kop flash punkter er Pensky Martens, Abel, Tag, og den mest udbredte, Small Scale, der er ofte kendt som Setaflash. Imidlertid har nye udviklinger i flammepunkt test førte til indførelsen af modificerede sikkerhedsstandarder. For mere information om denne udvikling, se denne artikel: ASTM D7094 - Modified Løbende Closed Cup Flammepunkt Standard accepteret som et sikkert alternativ metode i forskellige Fuel Specs.

自动 闭口 闪点 测定 仪 HZBS-3.JPG

Hvad er forskellen mellem de to?

Fordi lukket digel udføres i et lukket miljø, er mindre tilbøjelige til at blive forstyrret af eksterne elementer fundet i laboratoriet resultaterne. Desuden er de forståeligt generelt producere lavere flammepunkter, da varmen er indeholdt og stoffet er mere tilbøjelige til at blive brændbart på et tidligere tidspunkt. På grund af dette, er de generelt bruges som industristandarder, fordi de leverer lavere resultater, som sikrer sikrere praksis.

Det er dog vigtigt at bemærke, at hverken åben kop eller lukkede kop flash punkter er grundlæggende parametre, der hører til substansen, men snarere empiriske resultater af test. De vil blive påvirket af alle mulige kriterier, herunder laboratoriet de gennemføres i, det anvendte udstyr og den prøvningsmetode valgt.