Hvad er formålet med transformatorens delvise udledningstest?

Power transformere hovedsageligt bruge olie-papir barriere isolering, som består af elektrisk papir og isolerende olie. På grund af den komplekse struktur af store transformatorer, er isoleringen meget ujævn. Når designet er forkert, lokale felt styrke er for høj, dårlig proces eller eksterne årsager, og andre interne fejl, vil delvis udledning uundgåeligt forekomme i transformatoren, og gradvist udvikle sig, i sidste ende forårsager skade på transformatoren. Den delvise udledning inde i transformatoren forekommer hovedsageligt i følgende situationer:
(1) Oliepapirbarriereisoleringen midt i viklingen nedbryder oliepassagen;
(2) Oliepassagen for enden af viklingen bryder sammen;
(3) Oliekløften mellem den isolerede ledning og det elektriske papir (blyledningsisolering, lap isolering, interphase isolering) nedbrydes;
(4) Den lodrette isoleringsoliekanal mellem spolerne (mellem sving og kager) nedbrydes;
(5) Udledning af grene af isolerende papkabinetter osv.
(6) Krybning af anden fast isolering;
(7) Udledning af andre metal fremmedlegemer trængt ind i isoleringen.
For transformatorer, der er afsendt fra fabrikken, kræves der derfor delvise udledningstest i følgende situationer:
(1) Udfør en delvis afladningstest, før den nye transformer tages i brug, og kontroller, om der er isoleringsskader under transport og installation, når transformatoren forlader fabrikken.
(2) Delvis udledning test udføres på transformatoren efter eftersyn eller transformation til at bedømme isoleringen efter reparation.
(3) Foretage yderligere kvalitativ diagnose af transformatorer, der mistænkes for at have isoleringsfejl under drift, f.eks.
(4) Som forebyggende test element eller online test indhold, overvåge isolering af transformatoren under drift.