Hvorfor skal strømkabler testes? Hvad er pilotprojekterne?

Strømkabler anvendes i vid udstrækning i strømforsyningssystemer og bydistributionsnet. Energikablernes isolationsstatus har direkte indflydelse på sikker drift af elsystemet til distribution, levering og distribution. Derfor skal elektriske kabler testes efter krav, så defekter kan registreres i tide. Derudover er det nødvendigt at registrere årsagen til fejlen og fejlstedet, når kablet er defekt, hurtigt og præcist, fjerne det hurtigt og sikre dets sikkerhed.

Strømkabel består hovedsagelig af kabelkernen, isoleringslaget og beskyttelseslaget. Ifølge de forskellige materialer er elkabler opdelt i oliepapirisolerede strømkabler, gummiisolerede strømkabler, oliefyldte kabler og andre typer, der i vid udstrækning anvendes i forskellige spændingsniveauer, hvoraf 6KV-35KV er mest anvendte. På nuværende tidspunkt er oliepapirisolerede strømkabler blevet udskiftet med gummiisolerede strømkabler.

De svage led i strømkabler er kablernes endeender og mellemled, hvilket fører til fejl på grund af dårlig fabrikationsproces, utilstrækkelige materialer og ujævn fordeling af kraftværker. Nogle defekter kan detekteres under overdragelsestesten, og mange kan ikke findes. Under operationen udvikler de gradvist og til sidst nedbryder isolationslasten. Hertil kommer, at kablet selv skyldes mekaniske skader, korrosion af blypakker, produktionsfejl som fiasko. De fleste kabler er begravet under jorden, hvilket giver en masse problemer med at finde og håndtere.

Derfor skal kabelforebyggelses- og overdragelsestestene gøre et godt stykke arbejde generelt, herunder følgende tests:


1 måle isolationsmodstanden

2 DC modstå spændingstest og måling af lækstrøm;

3 AC spændingstest test;

4 måling af metalbeskyttelsesmodstand og ledermodstandsforhold

5 Kontrollér fasen af ​​kabelenderne;

6 olie-fyldt kabelisolering olie test;

7 cross-connect system test.