Hvorfor har vi brug for relæbeskyttelse?

Med den stigende kapacitet og omfanget af elsystemet er det kun langt fra at indstille relæbeskyttelsesanordningen til hver komponent i systemet, der forhindrer alvorlige ulykker med langvarige strømafbrydelser i hele elsystemet. Til dette formål skal vi starte fra elsystemets overordnede situation og undersøge, hvilke arbejdsforhold systemet vil præsentere, efter at den defekte komponent er fjernet ved hjælp af den tilsvarende relæbeskyttelsesanordning, hvilke egenskaber der vises, når systemet mister stabilitet , og hvordan man gendanner sin normale drift så hurtigt som muligt.
Systembeskyttelsens opgave er at begrænse omfanget af indflydelse i mindst muligt omfang og minimere belastningstiden, når den normale drift af det store elsystem ødelægges. Derudover vil svigt i nogen del af maskinen, ovnen og elektriciteten påvirke den sikre produktion af elektrisk energi. Især er den gensidige indflydelse og koordinering mellem store enheder og store elsystemer ved at blive et stort problem i sikker produktion af elektrisk energi. Derfor skal konfigurationsplanen for systemets&# 39s relæbeskyttelse og sikkerhedsautomatiske enhed tage højde for udstyrets kapacitet såsom generatorer og ovne, og design og fremstilling af generatorer og ovne bør også fuldt ud overveje de faktiske behov for sikre og økonomisk drift af elsystemet.
Den grundlæggende opgave med relæbeskyttelse er: når elsystemet svigter eller unormale arbejdsforhold på kortest mulig tid og i det mindste område, fjern automatisk fejlen fra systemet eller send et signal for at eliminere kilden til unormale arbejdsforhold af personale på vagt, For at reducere eller undgå skader på udstyr og påvirkningen af ​​strømforsyningen i tilstødende områder.