Hvorfor oliefilter er nødvendige for at filtrere smøremidler

Når smøreolien fungerer, mister den gradvist sin effektivitet på grund af den høje temperatur og luftens oxidation. Metalskrot, som friktionsdelene efterlader, fugtigheden i olien og andre ting, der kommer ind i olien udefra, kan få olien til at oxidere hurtigere, så smøremidlets udseende gradvist uddybes, når arbejdet udføres, syreværdien vil være højere, og der vises sedimentering, olierester og malingslag, der klæber til de ydre kanter af friktionsdelene, rørene og filtre, gennem hvilke smøremidlet passerer, og derefter forårsager en række problemer med maskinen.

På dette tidspunkt, under påvirkning af reaktionen af sure ting og peroxider, forkortes tiden for metalkorrosion, så smøreolien langsomt forringes under arbejdet, og den skal udskiftes efter en periode med arbejde. Hvis forbrændingsmotorolien fungerer, er den ikke kun underlagt virkningerne af høj temperatur katalytisk oxidation, men også virkningerne af brændende gas.

Normalt, når smøremidlet er på arbejde, trænger metalaffaldet og slibepulveret mere ind, hvilket reducerer maskinens arbejdseffektivitet og øger slitage. Især de vandbaserede metalforarbejdende smøremidler smittes også let af bakterier under arbejdet. Det bryder sammen, og en stor lugt vises. Derfor skal smøremidlet filtreres eller udskiftes med det hydrauliske oliefilter efter en periode med arbejde.