Astm D1500 Transformer Oliefarveanalyseinstrument Petroleumsprodukter Kolormeter Tester

Astm d1500 Transformer Olie Farve Analyserinstrument Petroleumsprodukter Kolormeter Tester

55075063b43b5810de462f4a5828fc72

. INTRODUKTION

Instrumentet anvendes til bestemmelse af farven på enhver type smøreolie og anden petroleum i henhold til ASTM D1500. Under brugen af måleinstrumentet indsprøjtes petroleumsprøven til det kolorimetriske rør. Derefter bestemmes kromatikken og farvetallet, når prøven er sammenlignet med standardfarvearket.

 

. HOVEDTEKNISKE INDIKATORER

Strømforsyning: 240V, 100W såvel som mælkeskalpæren med kedeligt poleret foring med temperaturen 2750 ± 50K.

Colorimetric Tube: Farverigt fladbundet glasrør med dens indvendige diameter som Φ32,5 Φ33,4 mm og dens højde som 120 130mm.

Standard farvedisk: 26 lyshuller med diameteren Φ14, inklusive 25 af dem, der indeholder glasplade, hvor farvenummeret er successivt og henholdsvis fra 1 til 25. Det 26. hul er tomt.

 

. INSTRUMENTETS SAMMENSÆTNING

Instrumentet består af standard lysdisk, optiske linser til observation, lyskilde og kolorimetrisk rør.

Farven filtreres, når kildelyset går gennem den mælkeagtige glasplade og sollysfiltrerende glasplade. Funktionerne i spektret af det fåede standardlys svarer til nordlyset. To parallelle lysstråler er sammensat, når standardlyset går gennem det plan, der reflekterer spejl og prisma. Disse to lysstråler deler den samme størrelse og form og oplyser samtidigt og lige det farvede glasark på standardfarvedisken og prøven i det kolorimetriske rør.

Standardfarvedisken indeholder 26 lyshuller med diameteren Φ14. Drej det roterende håndhjul på standardfarvedisken på højre side af instrumentet, så prøvevæsken kan vælge den rigtige tilsvarende farve i eksperimentet med farvesammenligning.

Kolorimetrisk rør anbringes inde gennem placeringen af det lille låg øverst på instrumentet.

Observations okulær linse består af konveks spejl og konkav spejl. Optisk okulær linse har mulighederne for at justere lysstrålen og fokusere.

 

. YDELSESFUNKTIONER

Observations okulær linse består af konveks spejl og konkav spejl. Med dens hjælp kunne både prøvefarven og standardfarvenes farve observeres.

Optisk okulær linse har mulighederne for at justere lysstrålen og fokusere og er let at tage i brug.

Dens struktur er med rimelighed designet og er praktisk at håndtere.

Farvenummeret svarer til farvenummeret på ASTM D1500.

 

. ANVENDELSESMETOD FOR INSTRUMENTET

Forberedelse

(1). Brug det linse-aftørrende papir til at aftørre det kolorimetriske rør tydeligt.

(2). Før destilleret vand i et kolorimetrisk rør, så vanddybden er over 50 mm. Sæt derefter ovennævnte kolorimetriske rør som referencevæske på højre side af det indkapslede beholderrum.

(3). Før gennemsigtig prøve i det andet kolorimetriske rør, så vanddybden er over 50 mm. Sæt derefter det ovennævnte kolorimetriske rør på venstre side af det indkapslede beholderrum, og forbliv det med låg.

Hvis prøven er mudret og uigennemsigtig, opvarm den, indtil den mudrede farve forsvinder. Før det derefter ind i det kolorimetriske rør, og mål det med det samme.

(4). Hvis farven på prøven er mørkere end farven på No.25-standardglaspladen, bruges parafin til at fortynde prøven, før farven på blandingen af parafinen, og prøven måles. Andelen af prøvevolumen til petroleum er 15:85.

2. Eksperimentel procedure

(1) Tænd for afbryderen, og drej det roterende håndhjul på standardfarvedisken på højre side af instrumentet. På samme tid observeres gennem observations okulær linse. Du vil se to farvede halvcirkler, hvoraf den venstre er farven på prøven, den anden en standardfarve. Hvis farven på prøven er den samme som for den almindelige glasplade, skal aflæsninger på figurskiven registreres som prøveens kromatisk karakter. Hvis farven på prøven er mellem farverne på to tilstødende standardglasplader, skal området for farvenummer registreres, f.eks. Nr. 11-12 eller nr. 15-16. Prøven målt efter fortynding skal anføres som ”fortyndet væske” i rapporten.

(2) Efter målingen er afsluttet, skal du slukke for afbryderen, tage det kolorimetriske rør ud og vaske det klart for dens videre brug.