Virkningen af ​​den nye Coronavirus (2019-nCoV) på din Alibaba.com-ordre

Selvom det nylige 2019-udbrud af coronavirus (COVID-19) har skabt betydelig forstyrrelse af den globale forsyningskæde, er leverandører i Kina koncentreret om at genoptage deres normale forretningsdrift så hurtigt som muligt. I løbet af denne periode anbefaler vi stærkt, at købere opretholder tæt kommunikation med sælgere for at samarbejde om at opnå de bedste resultater for alle parter.

Nedenfor er nogle svar på ofte stillede spørgsmål. For produktions- og leveringsrelaterede forespørgsler om nyligt placerede ordrer anbefales købere at kontakte deres leverandører direkte for opdateringer.

FAQ:

1. Hvordan vil min ordre blive påvirket af det nylige udbrud af coronavirus (COVID-19) i 2019?

Da hver leverandør er forskellig, påvirkes din ordre ikke nødvendigvis. For de seneste ordreopdateringer anbefaler vi, at du kontakter din leverandør direkte.

2. Vil logistik blive påvirket af coronavirus (COVID-19) ??

Den vigtigste begivenhed, der forårsagede forsinkelser i logistikken i begyndelsen af ​​februar, var den årlige kinesiske månens nytårsferie. Logistikordninger er gradvist genoptaget efter ferien de fleste steder. Forsinkelser forventes imidlertid at fortsætte i Wuhan, Hubei-provinsen. Derudover har udvalgte fabrikker og logistikfirmaer uden for Hubei-provinsen også suspenderet arbejdet som en forholdsregel for at hjælpe med at holde arbejdstagere sunde. Myndighederne træffer strenge foranstaltninger til denne folkesundhedsbegivenhed, og vi følger også nøje med på situationen. Da enhver leverandør er forskellig, opfordres du til at kontakte din leverandør for at spørge om dine specifikke ordredetaljer og mulige forsinkelser.

3. Bør jeg være bekymret for risikoen for at få den nye coronavirus (COVID-19) fra en pakke eller produkter, der sendes fra Kina?

Ifølge de amerikanske centre for sygdomskontrol og -forebyggelse (CDC), "er der i øjeblikket ingen beviser for at støtte transmission af COVID-19 i forbindelse med importerede varer, og der har ikke været nogen tilfælde af COVID-19 i USA forbundet med importerede varer gods." Du kan læse mere om dette og andre ofte stillede spørgsmål besvaret af CDC her. [Hyperlink til https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/faq.html ]

Derudover har Verdenssundhedsorganisationen (WHO) udtalt, at: "Det er sikkert. Folk, der modtager pakker fra Kina, risikerer ikke at få den nye koronavirus." (hentet fra Twitter, 1. februar, 2020)

4. Kan jeg annullere min ordre fra Kina på grund af coronavirus (COVID-19)? ?

Hvis du har en situation, hvor ordren ikke er sendt inden den tidligere angivne eller aftalte forsendelsesdato, anbefaler vi dig at kontakte leverandøren for en alternativ løsning for at imødekomme dine indkøbsbehov.